Rólunk

Spániel fajtamentés

Bár egyesületi formában, de civil spánielbolondokból szerveződött maroknyi kis csapatként napról napra, feladatról feladatra kovácsolódtunk egy mára már összeszokott önkéntesekből álló, tettre kész ……..valamivé!

Mi sem úgy indultunk, hogy volt egy kennelsor…ma sincs, hogy volt egyesületi furgon…ma sincs, hogy van céges telefon…ma sincs.

Reggel felkelünk, ellátjuk a saját és a mentett kutyáinkat, tesszük a dolgunkat aztán/közben, munka, család mellett – kinek kinek mi jutott – mentjük a kutyákat.

Kezdetben a kutyák mentése arról szólt, hogy volt mindig egy-két gazdátlan, bajba jutott spániel aki aztán saját erőből, lassan csordogáló támogatásból kapott oltást, chipet majd ivartalanításon esett át és végül felkerült a hirdetése néhány internetes oldalra, majd gazdihoz került.

Sajnos mára a leadott, kidobott kutyák száma megsokszorozódott. Átestünk a tűzkeresztségen és többször is valóra vált rémálmunk. Köszönhetően a felelőtlen szaporítóknak és a kutyatartásra alkalmatlan gazdiknak, mentettünk már minden porcikájában ízzé-porrá tört kutyát, nap mint nap rohamozó epilepsziás kölyköt, vagy éppen természeti katasztrófa sérültjét, testvéreket, vagy épp tenyészpárnak szánt fiatal kutyákat az éhhalál elől és sajnos kellett már nagy létszámú szaporítótelepet is felszámolnunk. Mára nem számít ritkaságnak ha törzskönyves, a tenyésztő látóköréből elkallódott cockereket kell gazdihoz juttatnunk.

Sajnos ezek az esetek egyre gyakoribbak, de ennél is nehezebbek a csendes hétköznapok, amikor a meglévő kutyáinkról kell gondoskodnunk, akik sorsa tőlünk függ; nekik mindennap enni kell adni, mindegyiknek szüksége van orvosi ellátásra, mindegyik ügyében fel kell emelni a telefont időnként, és bizony, ha vinni kell őket bárhova, a fuvart vállalók autóját meg kell tankolni, hiszen a támogatóink is átlagemberek, akik bérből és fizetésből élnek.

Ezzel telnek napjaink, próbáljuk nem növelni a létszámot,  hiszen a meglévőket is csak nehezen tudjuk ellátni, kalapozunk és számlákat fizetünk, tartjuk a kapcsolatot a segítőinkkel, az örökbefogadóinkkal, az ideigleneseinkkel és próbálunk mindenkit meggyőzni arról is, hogy chipeztesse be a kutyáját, hogy ivartalanítson vagy éppen fogadjon inkább örökbe, minthogy pénzt adjon a szaporítók kezébe.

Menteni a fajta egyedeit – ez az elsődleges célunk, de mindeközben a megelőzésre is igyekszünk ugyanilyen nagy hangsúlyt fektetni!

Mottónk: a kutyának értéke legyen ne pedig csak ára, a kutyatartás legyen öröm!

Ennek eléréséhez keresünk partnereket akár tevékenyen akár csendes támogatóként a háttérből segítve munkánkat.

Ez a fajtamentés- illetve az, ami tőlünk, fajtamentőktől telik.

Elérhetőségeink

Telefon: +36-30-99-83-947

Bankkapcsolat:  1091 8001 – 0000 0098 – 4487 0000 (Unicredit Bank),

Jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület

Adószámunk: 18029538-1-13

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/groups/2

Ők is gazdit keresnek...

 

5 hozzászólás a(z) “Rólunk” bejegyzéshez

 1. fantasztikusak vagytok! Ezt szívből mondom. Sírva olvastam végig az oldalatokat, böngészgettem egyik másik kutyáról. Ahogy írtok róluk, az örögbeadás szabájai…. nagyszerű. Meghatott a soraitok között olvasható szeretet. Nem Magyarország területén élek, ezért tettekben (legalábbis egyelőre) nem tudok nektek segíteni. Van olyan kutyátok, akit szivesen hazahoznék legyen szó Marlonról, vagy a szetter keverékről. Nálunk megkapná azt a bizonyos ŐT és a játszótársat is….
  Akkor miért írtam? Le kellett írjam mennyire tisztellek Benneteket mindazért amit annyi áldozathozással végeztek! Ha néha el is csüggetek, gondoljatok arra milyen nagyszerű munkát végeztek valójában, a legszebb és legvalódibb, legértékesebb „fizetséget” nyújtó munka a tiétek! Ismeretlenül is puszillak Mindnyájatokat, igaz tisztelettel, Melinda.

 2. Nagyon szép amit csináltok! Nekünk is spánielünk volt 14,és fél évig, mindegyik külön egyéniség,csupa szív és szeretet!!!

 3. Hallo Judith,
  ich hoffe du kannst meine E-Mail die ja in deutsch ist lesen.
  Ich bin die Pflegestelle von Hiszti. Sie ist ein ganz toller Hund. Hat sich gut eingelebt, darf schon ohne Leine mit uns spazierengehen.
  Davor war ich Pflegestelle für Zorka, auch eine tolle Hündin. Sie hat ein ganz schönes Zuhause gefunden und wird verwöhnt.
  Du leistest wirklich super Arbeit, die Hunde sind sehr gepflegt und gesund. Danke.

  Liebe Grüße aus Deutschland

  Sigrun Semler

 4. Sziasztok.2spanim volt Diana 15esPedro 7evig ő szivbeteg volt sajna.Nezegettem a kutyusokat es Breki valamiert rogton megfogott.Van egy 3 es egy 13 eves gyermekem.Szeretnek orokbefogadni egy kutyulit,nekem valamiert a spani a kedvencem ,talan mert egy igazi kis bohoc meg idos korukban is egy kis gyerekek.Szoval jo hogy vagytok es a sok rosz ember aki ezt teszi a kutyaval szegyelje magat.Sziasztok.

 5. Mit is írhatnék. Hiszen minden magáért beszél. Néz a szemükbe s látod boldogok. Judit pedig amit tesz az emberfeletti. Minden tiszteletem az övé. Nap mint nap döntéseket hoz s csakis a spancik érdekében. Mi pedig támogatjuk öt s a drágákat. A háttérből. Tudja vagy nem tudja az másodlagos mi is csak a drágaságok érdekeit nézzük . Más kutyákat is segítünk ahogy tudjuk. Mert ha a szemükbe nézel érted hogy értik. Értékelik amit teszel, teszünk értük. Szeretettel gondolunk rátok : Sz Tibor , Ibolya, Grészike(Dorka)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük